Blije gezichten tijdens uitreiking nijntje Beweegdiploma’s.

14 april 2015

Sinds oktober vorig jaar hebben de kleuters van groep 1 van obs de Horst en WGV samen wekelijks geoefend voor het nijntje Beweegdiploma. Deze week hebben zij hun diploma gehaald!

In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Het is belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond en helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale  en cognitieve ontwikkeling. De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) stimuleert gymverenigingen in samenwerking met o.a. basisscholen, peuterspeelzalen, BSO  meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Hierbij is Nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma.

Dinsdag 14 april was het dan zover. De kinderen van groep 1 hebben ’s ochtends vol enthousiasme laten zien dat ze o.a. kunnen rollen, ballen, draaien, duikelen, hinkelen, klauteren, glijden, springen, schommelen en zwaaien. Na deze laatste les, ontvingen zij het Beweegdiploma. Ook ouders, opa’s en oma’s waren van de partij om dit feest te vieren. Iedereen was apentrots op onze jeugdige sporters. Nogmaals gefeliciteerd!

SAM_5123 

De kleuters van groep 1 van o.b.s. De Horst tonen trots hun Beweegdiploma

Ook na het behalen van het nijntje Beweegdiploma blijft bewegen om de motorische vaardigheden optimaal te ontwikkelen van groot belang. Wilt u dat uw kind zich motorisch goed blijft ontwikkelen? Geef hem of haar dan op bij  WGV. Op Eens proefdraaien? De eerste drie lessen zijn altijd gratis.

Het beweegdiploma in de Wijk is mede mogelijk gemaakt door Sportdorp De Wijk, het samenwerkingsverband tussen sportverenigingen en andere lokale partijen, die inwoners meer en vaker wil laten sporten.

© 2019 WGV De Wijk | ColdDesign | Inloggen